• This kitchen was a throw back to the 80′s! The appliances and materials were dated, the fridge next to the dining room entryway caused congestion, and the sheet vinyl flooring looked jaded. In addition, the partitioned wall between the kitchen and dining room (with the stove) prevented ongoing conversation to be had between the cook and guests.

 

  

   

   

Due to the following changes made during the renovation, the kitchen now portrays a contemporary design:
  • Rich espresso colored Oak cabinetry created a sense of comfort and warmth within the space.
  • River white granite counter tops with sporadically placed dark speckles lightened the room and ties in beautifully with the dark cabinetry.
  • The white china double bowl kitchen sink is any cook or mother’s dream. It is large and deep–perfect for numerous kitchen activities and projects.
  • The bianco avante mosiac tile back splash also helped lighten up the area and added another layer of texture.
  • All appliances were upgraded to stainless steel.
  • Maple fruitwood floors tied the color scheme all together. It also helped create a simultaneous flow from one room to another.

 

   

  • Before the remodel, the dining room was partitioned off of the kitchen by a wall half way across the room, it was painted an exuberated maroon color, and had worn tan carpet.
  • After the remodel, the partition wall was cut down to half of its original size. This opened up the dining room to the kitchen and allowed for conversation to be had between the cook and company. Other changes made were as follows:
    • A new stainless steel exhaust hood was placed over the stainless steel stove/range.
    • The walls were painted a sierra hills tan. This neutral color looked very nice with the colors used in the kitchen.
    • An upgraded light fixture was installed over a new circular table.

 

   

  • The original family room featured tan carpet, lacked air circulation because there was no ceiling fan, and the lighting was quite poor.
  • After the remodel:
    • Recessed lights were added so the entire room was illuminated properly.
    • Air circulation was attained because a ceiling fan was installed.
    • The same wood floor from the kitchen was installed, which in turn created unity and an appealing flow between the two rooms.

 

   

  • The original half-bath off the foyer hall contained its original cabinetry from years ago, had old, worn wallpaper on the walls, and a basic rectangular mirror behind the vanity.
  • After the remodel, a few things changed. The room was properly illuminated thanks to a 3-sconce light placed above a new oval shaped mirror. The same cabinetry and counter top materials that were used in the kitchen were placed in here. This created unity between the rooms and helped the whole first floor really tie together as one.

 

  • Overall, this renovation turned out beautiful. Not only were we happy, but the clients were over joyed!

ATTRACTIVE * MODERN * REFINED  OPEN * CHARMING * FUNCTIONAL